سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یک عدد عاشق عکاسی

عاشق عکاسی و دوربین و پرتره و طبیعت از تجربیاتم براتون می نویسم
صفحه خانگی پارسی یار درباره

سیمین آقارضی، سرشناسترین نوازنده ساز قانون در ایران

    نظر

 23 دی 1388 بود که پیکر سیمین آقارضی، سرشناس‌ترین نوازنده ساز قانون در ایران، در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. با این‌که 11 از سال از درگذشت این هنرمند می‌گذرد، هر گاه سخن از قانون به میان می‌آید، نخستین نوازنده‌ای که به ذهن مخاطب می‌آید، اوست و نخستین آلبومی که نامش برده می‌شود، «قانون سیمین» است که در سه دهه گذشته، بارها منتشر و با استقبال مخاطبان هم روبه‌رو شده است.

سیمین آقارضی درمنی، آذر 1317 در تهران دیده به جهان گشود و با ورود به هنرستان موسیقی، نخستین گام‌های آموختن را برداشت. او در ادامه، شاگردی استادان بزرگ موسیقی ایران را کرد و نواختن ویلُن را نزد ابوالحسن صبا، پیانو را در محضر جواد معروفی، تمبک را نزد حسین تهرانی و قانون را در محضر مهدی مفتاح آموخت.

این نوازنده که ساز اصلی‌اش ویلن بود، با خوانندگان سرشناس پیش و پس از انقلاب همکاری داشت و خودش آواز را نزد غلامحسین بنان آموخته بود.

افزون بر این، از دهه 40 خورشیدی به بعد، چه پیش و چه پس از انقلاب، هرگاه صدای سحرانگیز ساز قانون در موسیقی متن فیلم یا سریالی ایرانی شنیده شده باشد، بیشتر حاصل سَرپنجه‌های او بوده است. سریال‌های «امام علی (ع)»، «تنهاترین سردار»، «مسافر ری»، «روز واقعه» و ... تنها نگهدارنده بخشی از یادگارهای قانون‌نوازی سیمین آقارضی هستند.

به مناسبت یازدهمین سال درگذشت سیمین آقارضی، سراغ علیرضا میرعلینقی، پژوهشگر و منتفد هنری رفتیم تا درباره جایگاه این نوازنده قانون در تاریخ موسیقی ایران بیشتر بدانیم.

چه کسی قانون را به ایران بازگرداند؟

میرعلی نقی، می‌گوید از زمان صفویه، ارتباط فرهنگی ایران و باقی کشورهای جهان اسلام قطع شد و قانون به فراموشی رفت

قانون، برای قرن‌ها در ایران مهجور مانده و به فراموشی سپرده شده بود تا این‌که از دهه 40 خورشیدی دوباره به خانواده سازهای ایرانی بازگشت. میرعلینقی در این‌باره توضیح می‌دهد: «می‌گویند منشاء این ساز ایران بوده و شاید هم قابل اثبات باشد، ولی مدتی طولانی بوده که در کشور ما، کسی با قانون و عود میانه‌ای نداشته است و این دو ساز بیشتر در کشورهای مجاور نواخته می‌شدند.»

او ادامه می‌دهد: «از ابتدای دودمان صفویه، ارتباط فرهنگی ایران و باقی کشورهای جهان اسلام قطع شد و عود و قانون به فراموشی رفتند. البته فضا برای سازهایی مثل تارِ پنج سیم فارسی باز شد که زمان قاجار دارای شش سیم شد، همچنین سه‌تار آمد.»

روح‌الله خالقی، نخستین گام را برای احیای قانون‌ در ایران برداشت. او یک فرصت مطالعاتی به مهدی مفتاح  داد تا روی قانون عربی مطالعه کند. مرحوم مفتاح برای نواختن قانون، متدهایی را تدوین و شاگردانی را تربیت کرد که از آن میان می‌توان به سیمین آقارضی اشاره کرد

این پژوهشگر تاکید می‌کند: «از آن دوره، مسیر موسیقی در ایران از کشورهایی مثل ترکیه (عثمانی) و مصر جدا شد. سلیقه و ذائقه موسیقی ایرانی به سمتی رفت که سنتور برجسته و قانون ضعیف شد. برای همین، برای چند قرن، سه کانون اصلی ساز قانون در مشرق زمین، عبارت از عربی، ترکی و ارمنی بود.»

میرعلینقی درباره بازگشت ساز قانون به ایران می‌گوید: «این استاد روح‌الله خالقی بود که نخستین گام را برای احیای قانون‌نوازی در کشورمان برداشت. ایشان یک فرصت مطالعاتی به مهدی مفتاح (از استادان هنرستان موسیقی) داد تا به خارج از کشور برود و روی قانون عربی مطالعه کند. مرحوم مفتاح، با این‌که ساز تخصصی‌اش ویلن بود، در بازگشت به کشور، برای نواختن قانون، متدهایی را تدوین و شاگردانی را تربیت کرد که از آن میان می‌توان به سیمین آقارضی و ملیحه سعیدی اشاره کرد.»

آشنایی مردم با سازی مهجور

او درباره نقش سیمین آقارضی در آشنایی مردم ایران با قانون توضیح می‌دهد: «ساز اصلی سیمین هم مثل استاد مفتاح، ویلن بود که نزد استاد ابوالحسن صبا آموخته بود. ولی هیچ‌گاه ویلُن را تک‌نوازی نکرد. او از نوازندگان وزارت فرهنگ و هنر بود و در دو دهه 40 و 50 خورشیدی، یگانه کسی بود که قانون می‌زد.»

این منتقد هنری ادامه می‌دهد: «در قبل از انقلاب، سیمین آقارضی، پیشتاز قانون‌نوازی بود؛ چهره‌اش از تلویزیون پخش می‌شد و در بسیاری از کارها و برنامه‌های هنری، حضور داشت. حتی برای آثاری که مرحوم واروژان برای موسیقی پاپ می‌ساخت، می‌نواخت. صدای سازش در بسیاری از موسیقی متن فیلم‌ها هم شنیده می‌شد. به عبارت دیگر، صدای قانون ایران، سیمین آقارضی بود.»

میرعلینقی درباره شیوه نوازندگی آقارضی می‌گوید: «پنجه‌اش بسیار شیرین بود. البته الان از اصطلاح فرنگی استفاده می‌شود و می‌گویند فلانی تاچَش (به معنای لمس) قشنگ است. او ضرب‌دست و پنجه شیرینی داشت. به نظرم براساس آموزشی که دیده بود، نوازندگی‌اش، لحنی بین موسیقی ایرانی و عربی داشت.»

قبل از انقلاب، سیمین آقارضی، پیشتاز قانون‌نوازی بود؛ چهره‌اش از تلویزیون پخش می‌شد، برای موسیقی پاپ می‌نواخت و صدای سازش در موسیقی متن فیلم‌ها شنیده می‌شد. به عبارت دیگر، صدای قانون ایران، سیمین بود

این پژوهشگر می‌افزاید: «سیمین با قانون، بیشتر تک‌نوازی (سولو) می‌کرد و گاهی دونوازی با تمبک. آن‌قدر قدرتمند بود تا بدون نیاز به ارکستر و خواننده، مخاطبان زیادی را شنونده خود کند. یکی از شاهکارهایش را پس از انقلاب به جامعه هدیه کرد که آلبوم «قانون سیمین» بود. موسسه ایران صدا این آلبوم را درآورد که مدیرش، زنده‌یاد محمدرضا منوچهری‌فر، 20 سال پیش درگذشت. این آلبوم، دو نوازی قانون سیمین با تمبک آبتین اجلالی بود.»

او تاکید می‌کند: «با سیمین بود که این ساز دوباره به دامن مردم ایران برگشت. او قانون را به میان جامعه آورد و با توجه به پنجه و احساس شخصی که در نوازندگی داشت، منحصر به‌فرد باقی ماند.»

هنرمندی که قدر ندید

این منتقد هنری درباره پشت پرده ماندن چهره و نام سیمین آقارضی در سال‌های پس از انقلاب توضیح داد: « وقتی انقلاب شد، هنرمندان زن همچون سیمین آقارضی، افلیا پرتو و ارفع اطرایی، قدر ندیدند. او از دهه 60 به بعد، صرفا برای کارهای استودیویی، قانون و ویلن می‌نواخت. در ضمن خیلی منزوی بود و کم‌تر با کسی حرف می‌زد. از سوی دیگر، بیشتر مردم هم دنبال سلبریتی‌ها و خواننده‌ها هستند و کم‌تر به نوازندگان و آهنگسازان توجه می‌کنند.»

آقارضی، قانون را دوباره به میان مردم ایران بازگرداند و با پنجه و احساس شخصی که در نوازندگی داشت، منحصر به‌فرد باقی ماند

سیمین آقارضی، در 21 دی 1388، پس از یک دوره بیماری درگذشت و دو روز بعد در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد، علیرضا میرعلینقی، در این‌باره به یک اتفاق جالب اشاره می‌کند و می‌گوید: «سیمین آقارضی، همسر حسن منوچهری‌حکیم بود که البته مدتی طولانی از هم جدا بودند؛ این دو هنرمند، دو ساز مهجور قانون و عود را می‌نواختند. یک سال بعد از درگذشت سیمین، منوچهر هم فوت کرد و در کنار او دفن شد؛ یعنی شرایط جوری رقم خورد که این نوازندگان دو ساز فراموش شده، دوباره کنار هم قرار بگیرند.»

منبع: خبر آنلاین


گزارش مرکز آمار از نرخ بیکاری در کشور

    نظر

مرکز آمار نرخ بیکاری پاییز امسال را 9.4درصد و تعداد بیکاران را 2.4 میلیون نفر اعلام کرده است.

نرخ بیکاری 9.4درصدی پاییز امسال، کمترین رقم بیکاری در کشور از سال 1375 تاکنون محسوب می‌شود.

سقوط نرخ بیکاری قطعا خبر خوشحال‌کننده‌ای برای هر کشوری محسوب می‌شود اما با توجه به واقعیت جامعه ایران که میلیون‌ها نفر فاقد شغل هستند به نظر می‌رسد این آمار فاقد صحت است.

این آمار در حالی اعلام شده که در سال جاری به علت شیوع کرونا بسیاری از مشاغل تعطیل شده و بسیاری از افراد جامعه که فاقد شغل ثابت بودند نیز بیکار شده‌اند.

روند بیکاری در ایران در دوران کرونا کاملا معکوس سایر کشورهای جهان بوده است. در سایر کشورها با شیوع کرونا، حجم بیکاری افزایش یافته است اما در ایران آمارهای دولتی کاملا معکوس بوده است.

مثلا در آمریکا نرخ بیکاری پس از شیوع کرونا و اعمال محدودیت‌ها از زیر 4 درصد در اواخر سال 2109  به 14 درصد در اوایل سال 2020 افزایش یافت یعنی بیش از 3 برابر شد. در ماه‌های اخیر هم که اندکی اوضاع بهبود یافته همچنان نرخ بیکاری آمریکا نسبت به دوران ماقبل کرونا 2 برابر بیشتر است.

 

چین که موفق‌ترین کشور جهان در مهار کرونا بود با افزایش چشمگیر نرخ بیکاری در دوران اوج کرونا و محدودیت‌های گسترده مواجه بود. در ماه‌های اخیر هم که اقتصاد چین تقریبا به طور کامل از سایه کرونا خارج شده، نرخ بیکاری به سطح ماقبل کرونا بازگشته و کمتر نشده است.

 

 

در آلمان هم نرخ بیکاری پس از شیوع کرونا افزایشی شد. در دسامبر سال 2019 نرخ بیکاری در آلمان 4.9 درصد بود اما در سال 2020 به بالای 5 درصد و در برخی ماه‌ها هم به بالای 6درصد افزایش یافت.

در انگلستان هم نرخ بیکاری پس از شیوع کرونا یک درصد افزایش یافته است.

با توجه به آمار کشورهای فوق، به نظر می‌رسد علت نزول بی‌سابقه نرخ بیکاری در ایران برخلاف سایر کشورهای جهان در شرایط کرونا، نحوه محاسبه بیکاری باشد. در کشورهای دیگر، افرادی که به علت محدودیت‌های کرونایی، کارشان را از دست داده‌اند به درستی جزو بیکاران محاسبه شده‌اند اما در ایران این افراد را کلا از محاسبات حذف کرده‌اند تا بدین ترتیب نرخ بیکاری پایین بیاید. اگر شمار افرادی که بابت کرونا در کشورمان بیکار شدند را هم جزو بیکاران محاسبه کنیم، قطعا همانطور که مرکز پژوهش‌های مجلس هم محاسبه کرده نرخ بیکاری بالای 20 درصد است.

منبع: www.mashreghnews.ir


راهکار وزیر راه و شهرسازی برای خانه دار شدن مردم

    نظر

محمد اسلامی شامگاه چهارشنبه در نشست شورای حمل و نقل و مسکن استان سمنان در سالن یادگار امام (ره) استانداری گفت: موضوعی که در این شرایط اهمیت دارد این است که به کوری چشم دشمنان و با وجود تمام مزاحمت ها و موانع استکبار بر سر راه پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، چرخ سازندگی و توسعه کاملا فعال و در حرکت است.

 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در وزارت راه و شهرسازی سه محور اساسی در دستور کار قرار دارد، افزود: توسعه زمین و مسکن و شهرسازی، محرومیت‌زدایی و توازن خدمات و تسریع در انجام پروژه هایی که در توسعه کشور تاثیر دارد محورهای مورد نظر است.

 

وی گفت: در شرایط سختی که بودجه‌ دولت کاهش یافته و تورم‌ و افزایش قیمت‌ها توان کاری دولت را کاهش داده است، سعی شد با جذب اعتبار از منابع دیگر پیشرفت پروژه‌ها متوقف نشود.

 

اسلامی افزود: با ایجاد فرصت، تامین مالی از بازار سرمایه انجام شد و برای پیشبرد پروژه‌های مربوط به راه‌ها و بزرگراه‌ها، از منابع غیردولتی بودجه تامین شد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تلاش وسیع وزارت راه و شهرسازی، لایحه بودجه تعریف و به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارائه شد تا تداوم پروژه های راه و شهرسازی کشور در دستور کار قرار گیرد.

 

وی بیان کرد: در 2 سال اخیر تحرکات خوبی در پیشرفت پروژه‌ها اتفاق افتاد که به وضوح قابل رویت است.

 

اسلامی گفت: مصوب شد 27 کیلومتر باقی مانده از محور فیروزکوه سمنان با تعیین پیمانکار تا حداکثر 30 ماه بعد از عقد قرارداد کامل شود.

 

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در خصوص تامین زمین برای اقدام ملی مسکن، اختیار به استاندار سمنان واگذار می‌شود و از هر طریق ممکن این زمین‌ها تامین شود.

 

وی گفت: بهترین راه برای خانه‌دار کردن مردم واگذاری پلاک و زمین به مردم است که ساخت خانه به عهده خودشان باشد.

 

اسلامی ادامه داد: با هماهنگی دهیاری‌ها، خانه های غیرمقاوم روستاها شناسایی و برای دریافت تسهیلات اقدام شود که در روستاها خانه‌های غیرمقاوم وجود نداشته باشد.

 

وزیر راه و شهرسازی افزود: تاکید بر این است که هیچ جاده ای نباید با یک لایه آسفالت افتتاح شود و در خصوص کیفیت روکش آسفالت جاده‌ها دقت کافی شود.

منبع: برنا


انواع تشک بازی برای نوزاد و مدلهای جدید

    نظر

تشک بازی نوزاد یک وسیله بازی جدید، جذاب و کاربردی با مزایای فراوان است که امروزه به لیست سیسمونی نوزاد اضافه شده است. به گفته متخصصان بهترین راه یادگیری نوزاد بازی کردن است. کودک در حین بازی کنجکاو می‌شود و جهان پیرامون را می‌شناسد. تشک بازی نوزاد یک وسیله امن برای بازی او است. اگر تا به حال برای خرید آن اقدام نکرده‌اید با خواندن مطالب امروز ما نسبت به خریدن آن مطمئن شوید.

شاید شما تنها برای سرگرم کردن و آرام کردن نوزاد از آن استفاده کنید، اما فواید آن چیزی فراتر از آرام کردن نوزاد است. این وسیله زیبا و رنگارنگ که شامل یک تشک نرم با رنگ بندی شاد و طرح کودکانه و چهار میله محکم با آویز و امکاناتی مانند موسیقی، جغجغه و … موجب سرگرمی، تقویت بینایی، شنوایی و هوش فرزند دلبندتان خواهد شد. در ادامه مطلب فواید آن را کامل شرح خواهی داد.

انواع تشک بازی نوزاد (مدل‌های تشک بازی نوزاد) :

تشک بازی نوزاد معمولی:

تشک بازی معمولی یکی از ساده‌ترین انواع آن است. این مدل برای کودک بالای هفت ماه تا چهار سال مفید است. در این مدل اشیا بزرگتر هستند و کودک به راحتی آن‌ها را لمس می‌کند. قیمت این مدل تشک ارزان است. برای کودکان در سن پایین‌تر طرح آن نقاشی و عکس کودکانه و برای سن کمی بالاتر به صورت اعداد و حروف است. خودتان می‌توانید به میله آن اسباب‌بازی و جغجغه و آویز ایمن وصل کنید.

تشک بازی موزیکال:

این مدل همانطور که از نامش پیداست با روشن شدن دکمه، موسیقی برای سرگرم کردن و تقویت شنوایی نوزاد پخش می‌کند. قیمت این مدل بالاتر از مدل قبلی است. کاربرد این مدل بیشتر از مدل ساده است. زیرا در تقویت هوش و شنوایی و خواباندن نوزاد با موسیقی ملایم به شما کمک می‌کند.

تشک بازی کودک پیانو:

این مدل تشک نیز مانند مدل موزیکال دارای موسیقی است، اما نوع پخش آن متفاوت است. در این مدل زیر پای نوزاد چندین دکمه وجود دارد که کودک با کوبیدن پا بر روی آن‌ها صدا و موسیقی ایجاد می‌کند. این مدل علاوه بر تقویت شنوایی و هوش نوزاد به تقویت اندام‌های حرکتی او نیز کمک می‌کند.

تشک بازی خرسی:

این مدل تشک به شکل خرس است. دارای رنگ و طرح جذاب است. و شما می‌توانید به میله آن هر آویزی که بخواهید متصل کنید. جنس این مدل پارچه‌ای است.

تشک بازی نوزاد آویزدار:

اکثر مدل‌های تشک بازی نوزاد دارای آویز هستند. آویز می‌تواند به شکل عروسک، جغجغه، یک شی نورانی و هر چیز دیگری باشد. استفاده از آویز‌های مختلف با رنگ و طرح متنوع موجب کنجکاوی نوزاد و تقویت هوش او می‌شود. کودک با دیدن آویز در تلاش برای لمس آن است و این امر موجب قوی شدن اندام حرکتی نوزاد می‌شود.

فواید تشک بازی نوزاد:

تقویت توانایی اندام‌های حرکتی نوزاد:

حرکات دست و پای نوزاد در ابتدا غیر ارادی است. اگر شما بتوانید به سمتی جهت‌دار حرکت‌های او را کنترل کنید، اندام حرکتی او زودتر قوی می‌شود. هرچه تحرک نوزاد بیشتر باشد، سالم‌تر است و زودتر قوی می‌شود. در تشک بازی نوزاد وسیله‌ها و رنگ‌های جذابی برای کودک وجود دارد که با دیدن آن‌ها مغز نوزاد به اندام‌های حرکتی دستور می‌دهد تا به طرف آن حرکت داشته باشد.

تقویت بینایی نوزاد:

جهان پیرامون در ابتدا برای نوزاد غریبه است. و نوزاد نسبت به آن کنجکاو است. در ابتدا بینایی نوزاد بسیار قوی نیست و فقط قادر به درک اجسام نزدیک است. رنگ‌ها و تفاوت آن‌ها اجسام در اشکال مختلف اما کودکانه و جذاب موجب دقت هرچه بیشتر نوزاد و تقویت بینایی او می‌شود. تشک بازی نوزاد این امکان را فراهم می‌کند که نوزاد به راحتی که در آن دراز کشیده است. اجسام در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف را در فاصله نزدیک ببیند.

تقویت شنوایی نوزاد:

علاوه بر بینایی شنوایی نوزاد نیز نیازمند تقویت است. همانطور که در جغجغه بخاطر ایجاد صدا نوزاد جذب می‌شود، تشک بازی نوزاد با داشتن جغجغه با صدای مختلف و نوع موزیکال و نوع پیانو قدرت شنوایی نوزاد را بیشتر تقویت می‌کند.

تقویت هوش نوزاد:

بهترین راه برای تقویت هوش نوزاد بازی کردن است. گاه والدین و مخصوصا مادر به دلیل مشغله زیاد و خستگی وقت بازی همیشگی با نوزاد را ندارند. یکی از امن‌ترین مکان‌ها و وسیله‌ها برای بازی نوزاد بدون حضور مادر و مراقب تشک بازی نوزاد است. که در آن با شنیدن صدا‌های مختلف، دیدن رنگ و شکل‌های متنوع هوش او افزایش پیدا می‌کند.

سرگرم و آرام شدن نوزاد:

مادر می‌تواند نوزاد را در تشک بازی قرار دهد و با خیال راحت به کارهای خود برسد. در این زمان نوزاد هم مشغول بازی است و سرگرم می‌شود و چون کف آن تشکی است، اگر در آن بعد از بازی به خواب برود نیز بهترین جا برای خواب است. حتی بعد از بیدار شدن برخلاف نوزادان دیگر که در صورت ندیدن مادر در کنار خود گریه می‌کنند، باز سرگرم می‌شوند و گریه نمی‌کنند.

قیمت تشک بازی نوزاد:

تشک بازی نوزاد در مدل و جنس‌های مختلف و قیمت‌های مختلف وجود دارد. قیمت این وسیله کاربردی در نوع معمولی آن زیاد بالا نیست. و در سایر مدل‌ها با توجه به امکانات مانند موزیکال بودن و … قیمت آن بالاتر می‌رود. تشک بازی خارجی هم وجود دارد که قیمت آن بالاتر است. اما در هر صورت این وسیله با هر قیمتی ارزش خرید دارد.

خرید اینترنتی تشک بازی نوزاد:

گاهی خرید حضوری و گشتن بین فروشگاه‌ها برای مقایسه اجناس و دیدن مدل‌های مختلف امری ساده نیست. و با توجه به فصل و یا بارداری شما و یا هر دلیل دیگری شاید شرایط فراهم نباشد. در این صورت بهترین راه خرید اینترنتی است. در خرید اینترنتی علاوه بر دیدن محصولات مختلف، قادر به مقایسه اجناس و قیمت‌ها و دیدن نظر خریداران خواهید بود.

نکات کاربردی در هنگام خرید تشک بازی نوزاد:

  • اسباب بازی و آویز‌های تشک بازی نوزاد باید ایمنی کافی را داشته باشند. این وسیله‌ها باید قابلیت شست‌شو نیز داشته باشند.
  • جنس رویه تشک باید مرغوب و مقاوم در شست‌شو و جنس داخل آن نیز باید مناسب و طبی برای خواب نوزاد باشد.
  • تشک باید مسطح و صاف باشد تا نوزاد را اذیت نکند.
  • با توجه به انتظار شما از تشک بازی و سن کودک به سایز و طرح و مدل آن در هنگام خرید توجه کنید.

تشک بازی نوزاد از چند ماهگی باید خریداری شود:

در جواب این سوال باید بگوییم همزمان با خرید وسایل سیسمونی به فکر خرید تشک بازی نیز باشید. این وسیله از بدو تولد تا چهار سالگی برای کودک شما کاربرد دارد و تاثیرات مثبت خود را بر نوزاد خواهد گذاشت.

سخن آخر

قطعا شما به عنوان پدر و مادر به فکر آرام کردن نوزاد و تقویت هوش و حس‌های او هستید. یک راه ساده و یک وسیله مفید که می‌تواند در این راه به شما کمک کند خرید تشک بازی نوزاد است. با خرید آن از مزایای آن سود ببرید. در صورت خرید اینترنتی و یا حضوری به تمام نکات نوجه کنید تا جنس خوب و ماندگار خریداری کنید و از خرید خود پشیمان نشوید.

منبع: https://mamanlist.com/


تفاهم نامهای با معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی

    نظر

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در مراسم امضای این تفاهم نامه با اعلام این مطلب گفت: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای سال آینده در نظر دارد از 5 هزار طرح صنایع دستی و قالیبافی با اولویت آسیب دیدگان از کرونا در مناطق محروم، روستا‌ها و حاشیه شهر‌ها حمایت کند که هزار طرح آن در قالب این تفاهم نامه است.

وی افزود: امضای این تفاهم نامه با هدف ارائه تسهیلات قرض الحسنه و کمک پشتیبانان و سرمایه گذاری در پلتفرم‌های فروش توانمندسازی به جامعه صنایع دستی کشور و توانمند سازی کسانی است که از شیوع کرونا آسیب دیدند.

خانم پویا محمودیان افزود: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با مأموریت محرومیت زدایی و معاونت صنایع دستی با رسالت حمایت از صنایع دستی و هنر‌های سنتی در ماموریت اشتغال آفرینی این افراد، هم افزا شدند و با نگاهی همسو از هنرمندان صنایع دستی و صنعتگران این حوزه حمایت می‌کنند.

وی اضافه کرد: امضای این تفاهم نامه سرفصل تازه و اولین گام از همکاری‌های مشترک ما خواهد بود که در آینده می‌تواند در اشکال و انواع بسیار گسترده‌تر انجام شود.

در ادامه این مراسم مدیرعامل بنیاد برکت نیز گفت: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) امسال و سال گذشته درمجموع از 5 هزار و 960 طرح صنایع دستی و قالیبافی حمایت کرده است و برای سال آینده بنا دارد از 5 هزار طرح صنایع دستی و قالیبافی با اولویت آسیب دیدگان از کرونا در مناطق محروم، روستا‌ها و حاشیه شهر‌ها حمایت کند که هزار طرح آن در قالب این تفاهم نامه است.

آقای سید امیرحسین مدنی افزود: ما امسال طبق دستور ریاست ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اولویت حمایت هایمان را از آسیب دیدگان بیماری کرونا قرار دادیم و یا افرادی که خودشان بیمار شده بودند یا کسانی را که کسب و کار و فروش آن‌ها دستخوش آسیب شده بود مورد حمایت قرار دادیم.

مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه یکی از حوزه‌های آسیب دیده از بیماری کرونا حوزه گردشگری و صنایع دستی بوده که با کاهش شدید گردشگری داخلی و خارجی فروش صنایع دستی به پایین‌ترین حد خود رسیده است گفت: رسیدگی به هنرمندان صنایع دستی و صنعتگران آسیب‌دیده از کرونا در اولویت کاری ماست.

وی افزود: ما تا این لحظه از بیش از 52 هزار طرح اشتغالزایی حمایت کردیم که بیش از 13 هزار طرح در حوزه آسیب دیدگان از کرونا بودند و خوشحالم که با امضای این تفاهم نامه به صورت مشخص‌تر می‌توانیم به حمایت هنرمندان حوزه صنایع دستی بپردازیم.

مدیرعامل بنیاد برکت همچنین گفت: حمایت از هزار طرح صنایع دستی منجر به ایجاد 3 هزار شغل خواهد شد.

منبع: www.iribnews.ir